HemArrangemangBli medlemLänkarStyrelseArkivKontakt

Tekniska nyheter 2018 presenteras av IVAs VD Tuula Teeri
2018-11-28
Studiebesök hos TPC AB i Hallstahammar

Prof. Konstantinos Kyprianidis är professor i energiteknik på Mälardalens Högskola med fokus i framtidens energisystem. Han utvecklar avancerade fysikaliska modeller för systemoptimering och smartare styrning. Särskilt fokuserar han på mindre klimatpåverkan från transporter, processindustrin och från el- och värmeproduktion. Han vill bidra till att vi klarar att hålla det vi lovar i klimatavtalet från Paris 2015. I dagsläget är en stor del av forskningen fokuserad på hur flygplan kan förbruka mindre energi. Målet är att hitta både den bästa designen av planen och att ta fram framtidens mest energieffektiva flygplansmotorer typ hybrid-elektriska system.

Lokal: Mälardalens Högskola, sal Beta

Datum: 2018-03-22