HemArrangemangBli medlemLänkarStyrelseArkivKontakt

2018-05-07
Våravslutnig med studiebesök och mat måndagen den 7:e maj 2018, kl 17
2018-04-17
Independent energy and transport supply to islands with autonomous sailing ships

Prof. Konstantinos Kyprianidis är professor i energiteknik på Mälardalens Högskola med fokus i framtidens energisystem. Han utvecklar avancerade fysikaliska modeller för systemoptimering och smartare styrning. Särskilt fokuserar han på mindre klimatpåverkan från transporter, processindustrin och från el- och värmeproduktion. Han vill bidra till att vi klarar att hålla det vi lovar i klimatavtalet från Paris 2015. I dagsläget är en stor del av forskningen fokuserad på hur flygplan kan förbruka mindre energi. Målet är att hitta både den bästa designen av planen och att ta fram framtidens mest energieffektiva flygplansmotorer typ hybrid-elektriska system.

Lokal: Mälardalens Högskola, sal Beta

Datum: 2018-03-22